Ladataan Tapahtumat

Racketlon Joukkue- ja Nelinpelin SM-kilpailut 26.-27.11.2022  

Grani Tennis järjestää Suomen Racketlonliiton luvalla Joukkue- ja Nelinpelin SM-kilpailut laajennetulla Targa-areenalla Espoossa.

Aika: 26.-27.11.2022

Lauantaina joukkuekilpailu 9:00 alkaen ja sunnuntaina nelinpelit 10:00 alkaen.

Paikka: Targa Areena, Ullanmäentie 21, 02750 Espoo

Joukkueluokat (vaatimukset alempana):

Miehet A Eliitti,  Miehet B Kilpa, Miehet Tulokas, Naiset

Nelinpeliluokat:

Miehet A Eliitti, Miehet B Kilpa, Miehet Tulokas, Naiset A Eliitti, Naiset Tulokas

Juniorit u18 (synt. 2004 tai myöhemmin), Seniorit 55+  ,Sekanelinpeli

Luokka pelataan kun osallistujia on vähintään 4. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden päättää joukkueen/parin luokasta.

Lisenssi: Voimassaoleva Suomen Racketlonliiton lisenssi vaaditaan sekä joukkue- että nelinpelisarjoissa poislukien tulokasluokat.

Ilmoittautuminen:

Sähköpostilla osoitteeseen seppo.raiski@ains.fi  21.11.2022 mennessä. Viestiin joukkueen nimi ja sarja, sekä alustavat pelaajat (muutoksia voi tehdä myöhemmin). Nelinpelin osalta pelaajien nimet ja sarja.

Ruokailu: Hallilla on kahvila.

 

Tietoa kilpailusta – Joukkuekilpailun osallistumisoikeudet ja joukkuekokoonpanot

Eliitti (A)/Kilpa (B)

Joukkue voidaan muodostaa siten, että vähintään kahden pelaajan on oltava samasta racketlonseurasta tai racketlonin osalajin seurasta (nk. ”runkopelaajat”). Näiden lisäksi joukkuetta voidaan täydentää vapaasti muilla pelaajilla. Joukkueen runkopelaajat tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä ja koko joukkue viimeistään viikkoa ennen kilpailua. Joukkueotteluun nimetyt kaksinpelaajat eivät saa pelata saman joukkueottelun nelinpelissä, näin ollen yksittäiseen joukkueotteluun tarvitaan vähintään neljä pelaajaa. Joukkueeseen voidaan nimetä maksimissaan viisi pelaajaa. Joukkueotteluiden välillä pelaajaa tai pelaajien rooleja voi vaihtaa. Pelaajaa ei saa vaihtaa kesken joukkueottelun.

Naiset, Juniorit, Tulokas 
Ei seurarajoituksia, pelaajien ei tarvitse edustaa samaa seuraa. Yksittäisen pelaajan ei tarvitse olla minkään seuran jäsen. Joukkueen nimeämiskäytäntöön sovelletaan samoja sääntöjä kuin A/B-luokissa. Kaksinpelaajat saavat pelata nelinpelissä, eli joukkueottelussa tarvitaan 2-4 pelaajaa. Joukkueeseen voidaan nimetä maksimissaan neljä pelaajaa. Joukkueotteluiden välillä pelaajaa tai pelaajien rooleja voi vaihtaa. Pelaajaa ei saa vaihtaa kesken joukkueottelun.

Nelinpelit – osallistumisoikeudet

Ei seurarajoituksia, nelinpeliparin pelaajien ei tarvitse edustaa samaa seuraa. Yksittäisen pelaajan ei tarvitse olla minkään seuran jäsen.

Osallistumismaksut:

Joukkuekisa

Eliitti (A), Kilpa (B): 120€/joukkue
Naiset: 80€/joukkue
Tulokas: 60€/joukkue

Nelinpelit

Aikuiset: 30€/pelaaja
Juniorit: 20€/pelaaja

Joukkuekilpailu – pelijärjestelmä

Joukkuekisan yksittäinen joukkueottelu koostuu kahdesta kaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä, jotka pelataan aina seuraavassa järjestyksessä: 1. kaksinpeli, 2. kaksinpeli, nelinpeli.

Joukkueen kaksinpelaajista kulloinkin voimassa olevassa rankingluettelossa korkeammalla oleva pelaaja pelaa 1. kaksinpelissä ja alempana oleva 2. kaksinpelissä. Kilpailun johto voi kuitenkin käyttää harkintavaltaa ja muuttaa joukkueen sisäistä rankingia (esim. mikäli pitkän pelaamattomuuden takia ei pelaajalla ole lainkaan rankingia). Joukkueottelun pelaajat on merkittävä ottelukorttiin ennen ottelun alkua oikeille pelipaikoilleen (nelinpeliparissa myös squashin pelijärjestys) ja joukkueen pelijärjestys on toimitettava järjestäjille viimeistään 10 minuuttia ennen ottelun alkua. Joukkueen pelijärjestystä ei tarvitse paljastaa vastustajalle ennen joukkueen virallista ilmoittamista.

Joukkueotteluiden osalajit pelataan kaikissa luokissa 15 pisteeseen. Osaotteluiden yhteenlaskettu kokonaispistemäärä ratkaisee ottelun voittajan.

Mikäli yhteispistetilanne on tasan viimeisen osaottelun eli nelinpelin päättyessä, pelataan koko joukkueottelun ratkaiseva nk. gummiarm-piste. Kaikissa osalajeissa erän/osalajin voittoon tarvitaan vähintään kahden pisteen ero. Tasatilanteen 14-14 jälkeen syötetään vuorotellen.

Squash pelataan joukkueottelussa racketlonin nelinpelisäännön mukaan kahtena peräkkäisenä kaksinpelinä siten, että ylemmäksi/ensimmäiseksi ottelukorttiin merkitty nelinpelaaja aloittaa. Nelinpeliparin jälkimmäiset pelaajat jatkavat tilanteesta, jossa toinen joukkue on saavuttanut 8 pistettä.

 

Ilmoittautuneet: (Suluissa pelaajien järjestys joukkuekilpailussa (kautta-merkillä erotetut pelaajat tasapisteissä, joukkue saa päättää heidän järjestyksen). Anomuksia järjestyksen muuttamisesta otetaan vastaan jos joukkue kokee ettei järjestys vastaa oikeita tasoja esimerkiksi pelaamattomuuden takia.

Share This Story, Choose Your Platform!