Jäseninfo 2-2017

Jäseninfo 2-20172017-04-05T09:08:12+03:00

infon_alkuotsikko_

2/2017


Tässä infossa:

 • Alkusanat
 • Esittelyssä valmentaja Nina
 • Junioritennis
  • Tykkimäki mini- ja miditennistour la 8.4.
  • Kesän 2017 tenniskurssit ja -leirit
  • Tenniksen kaveriviikot
  • Tennis- ja mailapelikoulu 2017-18
 • Kilpatennis
  • Norpe Tennisliiga
  • Kilpapelaajien kuulumisia
  • Koulujen Tennis Tour 2017
  • Lähde seuraamaan Davis Cupia Hankoon
 • Aikuistennis
  • Aikuisten kesäkurssit 2017
  • Pääsiäisen mixtit 17.4. klo 10.30-12.30
 • GT / Freedom Fund arena
  • Grani Tenniksen ja LähiTapiolan yhteistyö laajenee
  • Kevätkokouskutsu
  • Grani Racketlon -kilpailu
  • Kauniaisten ulkokentät avataan maanantaina 1.5.
  • Tapahtumakalenteri
  • Yhteystiedot

Toiminnanjohtajan alkusanat

Kunnallisvaalit ovat käsillä. Tiedätkö, miten ehdokkaasi suhtautuu liikunnan tukemiseen? Me kauniaislaisena seurana olemme Kauniaisten kaupungin avustusten varassa. Vuonna 2014 tehdyssä tehdyssä Kauniaisten liikunta-avustusselvityksessä selvisi, että seurallamme Grani Tenniksellä on ylivoimaisesti eniten kauniaislaisia jäseniä, mutta saa vähiten kunnallista tukea. Pitäisikö yhteiset rahat jakaa toisin?

Alla yhdeksän isoimman seuran jäsenmäärät ja kaupungin vuosittainen tuki näille seuroille vuonna 2014.

 


Esittelyssä valmentaja Nina

Kuka olet, mikä on urheilutaustasi?

– Olen Nina Uusitalo ja olen kolmen lapsen äiti, joka asuu Lauttasaaressa. Olen koko ikäni harrastanut liikuntaa todella monipuolisesti. Olen harrastanut mm. kilpahiihtoa, kilpajuoksua ja telinevoimistelua.

Kuinka kauan olet pelannut tennistä, milloin innostuit tenniksestä ja millä tasolla pelaat/oletko kilpaillut?

– Tenniksen aloitin 11-vuotiaana ja kilpailin tenniksessä aina A-luokkaan asti. Minulla on ollut tenniksestä melkein 20-vuoden tauko, mutta nyt olen onneksi aloittanut uudestaan J .

Kuinka kauan olet ollut mukana Grani Tenniksessä?

–  Olen ollut vuoden mukana Grani Tenniksessä ja viime syksynä aloitin Grani Tenniksen iltapäiväkerhon valmentajana. Tätä ennen työskentelin sekä luokan- että liikunnanopettajana eri kouluissa.

Mikä on parasta GT:ssä?

– Parasta Grani Tenniksessä on hyvät ja mukavat valmentajat.

Mitä tavoitteita sinulla on valmentajana?

Haluan innostaa lapsia ja nuoria tenniksen ja kaiken muun liikunnan pariin.

Miten vietät vapaa-aikasi?

– Harrastan pyöräilyä ja uintia, teen joka aamu pitkän pyörälenkin ja iltaisin käyn meressä uimassa.

 

infon_otsikko_junioritennis


Tykkimäki Tour la 8.4.

Tykkimäki Touria pelataan Freedom Fund arenalla lauantaina 8.4. klo 9 alkaen tennis- ja sulkapallokentillä.

Kilpailun vuoksi juniorivalmennukset ja perhetennis siirtyy ajankohtiin klo 12.30-18.30. Pelaajille ilmoitetaan tarkemmista ajankohdista.

Halli täyttyy taitavista pienistä pelureista, tervetuloa seuraamaan jännittäviä otteluita!


Kesän 2017 tenniskurssit ja leirit

Grani Tennis järjestää lapsille ja nuorille erilaisia kursseja ja leirejä kesän aikana. Kurssit järjestetään viikoilla 23, 24 ja 25 sekä elokuussa viikoilla 31 ja 32.

Ilmoittautuminen kesäkursseille on avoinna ja lisää infoa kesästä löytyy nettisivuiltamme.

Kesän 2017 kesäkurssien osalta meillä on muutamia uusia asioita. Junioreiden kesäleirit järjestetään tänä vuonna hallillamme. Olemme iloisia siitä, että kaikki leiriviikot järjestetään Freedom Fund arenalla ja saamme käyttöömme kaikki hallin monipuoliset liikuntamahdollisuudet aina jumppasalista jossa esim. isoja jumppapalloja sulkapallokenttiin ja pingispöytiin. Kaikki nämä ovat käytössämme.

Jokaisena leiriviikkona meillä on myös valvottu lapsiparkki. Lapset voivat tulla hallille jo ennen leirin alkua klo 8:sta alkaen ja jäädä hallille leirin päätyttyä klo 15:n jälkeen. Tähän voi osallistua joko kaikkina päivinä tai vain muutamana päivänä, aikatauluista riippuen.

Tänä vuonna Grani Tennis tarjoaa kuusi leiripaikkaa sellaisille, joille osallistuminen perheen taloudellisesta tilanteesta johtuen ei muuten olisi mahdollista. Nämä paikat on normaalisti haettavissa nettisivujemme kautta ja hakemus edellyttää lyhyen perustelun. Kaikki kuusi paikkaa arvotaan hakijoiden kesken ja nämä ”onnekkaat” nuoret voivat valita itselleen sopivan leiriviikon ja osallistua muiden mukana seuran toimintaan.

Kilpapelaajille ja tiimeille järjestetään omat treenit kesän aikana. Näistä saa infoa Jukalta ja Susalta.

 


Tenniksen kaveriviikko 

Järjestämme viikolla 20, maanantaista torstaihin 15.5.-17.5. Grani Tenniksen Kaveriviikot.

Iltapäiväkerhossa tämä tarkoittaa, että jokainen iltapäiväkerholainen saa yhtenä päivänä tuoda mukaansa yhden kaverin iltapäiväkerhoon. Tarkoitus on, että kaverille näytetään ja opetetaan mitä me Grani Tenniksen iltapäiväkerhossa teemme ja millaista meidän iltapäiväkerhossa on.

Iltapäiväkerhon vastuuvalmentaja Veera Nurmi lähettää tarkempia tietoja kaveriviikoista sekä ilmoittautumisohjeita vielä lähempänä ennen kaveriviikkoja.

Juniorivalmennuksessa alle 10v. ryhmissä on mahdollisuus tuoda kaveri mukaan tennistreeneihin tutustumaan lajiin. Omat ryhmäläiset toimivat ”apuopettajina” ja peli on minitennistä. Tästä vielä lisäinfoa lähempänä.


Tennis- ja mailapelikoulu 2017-18


infon_otsikko_kilpatennis


Grani Tennikselle pronssia Norpe Tennisliigassa

Norpe Tennisliiga on saatu päätökseen. Voiton vei ensimmäistä kertaa Sata Tennis Harri Heliövaaran johdolla. Toinen finalisti, HVS, ei saanut kentälle parhaita pelaajiaan, joten Sata vei voiton finaalissa selvästi 3-1.

Grani Tennis pelasi välieriin asti ja sai näin pronssimitalit. Kotihallissa pelatussa miesten välierässä kohtasivat runkosarjan kakkonen GT ja runkosarjassa neljänneksi sijoittunut helsinkiläinen HVS. Välierässä HVS:n kokoonpanossa pelasi heidän ykköspelaajiaan ja ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt HVS ei jättänyt jossitteluille sijaa, vaan eteni Norpe Tennisliigan finaaliin puhtaasti otteluvoitoin 3-0.

Ykkösten kaksinpelissä virolainen Kenneth Raisma (ATP-700) peittosi GT:n Verneri Tuomen selvin lukemin 6-1, 6-2. Ottelussa nähtiin paikoin tasaisia palloralleja, mutta voittajasta ei lopulta ollut epäselvyyttä. Kakkosten kaksinpelissä Suomen ykköspelaaja, HVS:n Patrik Niklas-Salminen (ATP-744) joutui koville Grani Tenniksen kovasyöttöisen Sami Huurinaisen kanssa. Niklas-Salminen hävisi toisen erän 6-7, mutta vei ottelun kuitenkin nimiinsä 6-4, 6-7, 10-5. Niklas-Salminen jakoi taiston tauottua tunnustusta myös hyvin pelanneelle vastustajalle.

– Tiesin, että ottelusta tulee vaikea. Hän (Huurinainen) syöttää hyvin ja pelaa todella nopeasti. Tiesin, että minun on pelattava varsinkin ensimmäiset lyöntini todella hyvin. Ottelussa nähtiin mielestäni ihan hyvää peliä molemmilta, Niklas-Salminen sanoi.

Kun Emil Ruusuvuori kolmosten kaksinpelissä kukisti GT:n Jaan-Fredrik Brunkenin erin 6-3, 6-0, oli HVS:n loppuottelupaikka ilman nelinpelejä selvä.

Välierä oli jälleen hieno tennistapahtuma. Moni tenniksen ystävä oli tullut paikalle nauttimaan Suomen parhaasta tenniksestä. Kiitos koko kaudesta kaikille kannustajille! Yhdessä luomme mukavia urheilutapahtumia, joissa pelaajat ja katsojat viihtyvät ja toivon mukaan esikuvat innostavat nuorta väkeä liikkumaan ja tavoittelemaan parastaan.


Kilpapelaajien kuulumisia

Players Teamin kausi on ollut työntäyteinen ja antoisa. Pelaajat ovat harjoitelleet tunnollisesti, ja vaikka kauteen aina osuu joillekin pelaajille loukkaantumisia, niistä on toivuttu ja jatkettu terveinä harjoittelua.

Kilpailuaktiivisuus on noussut.  Pelaajat ovat esim. koulun asettamien vaatimusten vuoksi hieman eri tilanteissa kilpailemisen suhteen ja tekevät sen mukaan päätöksiä.  Haluan tässäkin korostaa, että koulu on ykkösasia ja tennis hyvänä kakkosena.

Kilpapelaajalle turnauksiin osallistuminen on tärkeää sen vuoksi, että pelaamaan oppii vain pelaamalla.  Kilpaileminen on myös erinomaista henkistä valmentautumista, koska pelaaja joutuu ottamaan kaiken vastuun itselleen ja tekemään kaikki päätökset itse.  Valmentaja tai vanhemmat eivät voi osallistua kentän tapahtumiin. Kaikessa taidon oppimisessa toistot ovat avainasemassa, niin myös henkisen vahvuuden harjoittamisessa.  Joskus onnistuu paremmin ja joskus huonommin.

Tätä myös harjoitellaan pelitreeneissä.  Valmentaja osallistuu vain vähän pelaajien toimintaan harjoitusotteluissa.  Kommentit tulevat pelien välissä tai harjoitusten lopussa.

Fysiikkatreenaus on jatkunut torstai-iltaisin.  Kannustan niitäkin pelaajia, jotka eivät vielä osallistu säännöllisesti tähän toimintaan ottamana itseään niskasta kiinni ja ryhdistäytymään.  Fysiikkatreenaus parantaa lajiharjoittelua ja tiivistää ja yhdistää ryhmää.  Kevään edistyessä jokaisen pelaajan syytä kaivaa lenkkarit kaapista ja motivoida itsensä ulos lenkille.

Terveisin Jukka


Koulujen Tennis Tour 2017

Järjestämämme jo kuudennen kerran Koulujen tennis tourin alueemme kouluilla. Mukana ovat Kauniaisten kaksi alakoulua, Granhultskolan ja Mäntymäen koulu, Ymmerstan koulu hallin naapurissa sekä Lagstads skola ja Smedsby skola. Tavoitteena on järjestää mukava tapahtuma ja innostaa nuoria liikkumaan ja tenniksen pariin.

Tennis Tourin 2017 yhden päivän alkukilpailut järjestetään huhtikuussa jokaisella koululla ja finaali pelataan FREEDOM FUND arenalla perjantaina 12.5.2017 klo 9-13.

Kouluihin on lähetetty infoa kilpailuista ja ilmoittautuminen tapahtuu Grani Tenniksen kotisivujen kautta.

Ilmoittautuminen Koulujen Tennis Touriin on kaikille maksutonta ja toivomme, että mahdollisimman moni osallistuu tähän mukavaan tapahtumaan!


Lähde seuraamaan Davis Cupia Hankoon!

Suomi kohtaa Davis Cupin toisella kierroksella Madagascarin. Tällä kertaa ottelu pelataan Hangossa perjantai-sunnuntai 7.-9.4.2017. Liput ovat jo myynnissä ja voit varata omasi Lippuagentin nettisivujen kautta: https://www.lippuagentti.fi/event/view?id=2648

Osoite Hangon tennishallille:
Hangon Urheilutalo, Raatimiehenkatu 12, 10900, Hanko

 


Tuloksia

Toistaiseksi tuloksia voi lukea vielä Tennisässästä: http://tennisassa.fi

Tennisliitto ottaa 1.6. käyttöön uuden kilpailujärjestelmän.


infon_otsikko_aikuistennis


 Aikuisten tenniskurssit kesällä 2017

 

Aikuisten mixtit pääsiäismaanantaina 17.4. klo 10.30-12.30

Tervetuloa pashan sulatteluun ja pelailemaan mixtejä kolmella kentällä vaihtuvin parein.

Hinta 20 €. Sisältää peli, pallot ja jatkot takkahuoneessa.

Ilmoittaudu mukaan tästä


infon_otsikko_gt_ffa


Grani Tenniksen ja LähiTapiolan yhteistyö laajenee – Parempaa turvaa harrastajille ja pelaajille

LähiTapiola tarjoaa Grani Tenniksen jäsenille uutta laajennettua urheilijaturvaa.

LähiTapiola on kehittänyt Grani Tenniksen jäsenille täysin uuden tyyppisen vakuutustuotteen ja palvelukonseptin.

Tuotteessa yhdistyvät vakuuttaminen, terveysneuvonta, korvauskäsittely ja ensiluokkainen hoito Diacorin lääkäriasemilla ja Ruoholahden yksityissairaalassa.

LähiTapiola-urheilijaturva korvaa hoitokuluja laajemmin kuin tavallinen tapaturmavakuutus ja se on voimassa useissa eri urheilulajeissa sekä vapaa- että työajalla.

Tutustu tuotteeseen ja hanki vakuutus  www.vakuutuskanava.fi/granitennis

 


Kevätkokouskutsu

Grani Tennis ry:n varsinainen kevätkokous järjestetään keskiviikkona 11.4.2017 klo 18.00 FREEDOM FUND arenalla, Ullanmäentie 21, 02750 Espoo. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Grani Tennis r.f:s vårmöte går av stapeln onsdagen den 11.4.2017 kl. 18.00 i FREEDOM FUND arenan, Korshagavägen 2, 02750 Esbo. På mötet behandlas lagstadgadenärenden. Kaffebjudning.

Välkommen!

 


GRANI Racketlon -kilpailu

Lauantaina pelattiin järjestyksessään toinen Grani Tenniksen järjestämä virallinen racketlonkilpailu. FREEDOM FUND Arenalla kilpailtiin kaikkiaan kolmessa luokassa, voittajiksi selviytyivät Seppo Raiski (miehet A/B), Timo Räisänen (miehet C) ja Henri Lehmusto (miehet D).

Järjestäjät saivat pelaajilta jälleen hyvää palautetta mukavasta tunnelmasta sekä erityisesti kilpailun sujuvuudesta. Tätä herkkua on järjestäjien mukaan luvassa jälleen ensi vuonna, joten Granin kilpailu on hienolla tavalla vakiinnuttamassa paikkansa Yonex racketlon tourin kilpailukalenterissa.

Katso tulokset kokonaisuudessaan täältä: http://www.racketlon.fi/?p=2099

 


Kauniaisten ulkokentät avataan maanantaina 1.5.

Hinnat:  15 €/tunti ja 10 €/tunti Grani Tenniksen jäsenille

Koko kesän vakiovuoro 150 €/tunti / 100 €/tunti GT:n jäsenille

GT:n juniorit saavat pelata keskenään veloituksetta. ”Maksutonta” vuoroa ei saa varata.

KESÄKORTIT 

Mailapelit FFA:lla                                   120 €

 • voimassa 6.6 – 13.8

Mailapelit FFA:lla + ulkotennis         165 €

 • FFA voimassa 6.6.-13.8
 • ulkotennis voimassa touko-elokuu

Ulkotennis                                                  120 €

 • voimassa touko-elokuu

Kesäkortit ovat perhekohtaisia ja varaukset tehdään aina samalla sähköpostiosoitteella.

Vuorojen varaus

Vuorojen varaus tapahtuu viime vuoden tapaan Playven –varausohjelmalla (viime kesänä oli nimeltään Amper). Voit rekisteröityä (jos et tätä viime kesänä jo tehnyt), varata vuorot ja maksaa saman tien. Vuorojen varaus käy kätevästi yhtä nappia painamalla, kun olet kerran syöttänyt järjestelmään omat luottokorttitietosi. Sinun ei myöskään tarvitse huolia palautuksista, sillä rahasi palautetaan automaattisesti kun peruutat peruutussääntöjen puitteissa.

Linkit ohjelmaan löytyy sekä Grani Tenniksen että FFA:n kotisivuilta. Voit varata vuoroja myös soittamalla FREEDOM FUND arenan pelikassa 09-84934310.


Toimintakalenteri / Tapahtumat lähiaikoina

Päivä ja aika Tapahtuma
Lauantai 1.4. Racketlonkisa
Perjantai-sunnuntai 7.-9.4. Davis Cup Hangossa
Lauantai 8.4. Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tour
Tiistai 11.4. klo 18:00 Grani Tenniksen varsinainen kevätkokous
Maanantai 1.5. Ulkokentät avataan
Perjantai 12.5. Tennis Tour koulujen minitenniskilpailun filaali
Maanantai-torstai 15.-18.5. Tenniskoulun Kaveriviikot

 


 Yhteystiedot

GT logo uusi skannattulogofreedom-fund

FREEDOM FUND arena / Grani Tennis Ry
Ullanmäentie 21
02750 Espoo

Tarkemmin: http://granitennis.fi/yhteystiedot/

 

Valmentajat kaudella 2016-17:

lataplogo1_slogan1_rgb3         move-logo_with_web    jpg_paino_14_sinetti-logo_4-v